Tacksamhet

 
Lite provocerande kan det kanske vara när man säger att vi ska vara tacksamma. Självklart är det svårt att vara tacksam då det hänt tråkigheter i livet!!! Men om vi försöker att känna på det....Trots motgångar! Finns det något att vara tacksam för??? Jag skulle vilja säga att det finns alltid alltid något litet att vara tacksam för. Hur känns det att tänka så??? 
 
Idag t ex är jag tacksam för att jag är frisk och har min egna sänga och min kudde att vila mitt huvud på och ett härligt varmt täcke..  Jag är tacksam för mina fina barn som vuxit upp till fina vuxna världsmedborgare. Jag är tacksam för min man Stefan och vår kärlek, Jag är tacksam över att idag fick jag  sovmorgon.  Jag är tacksam för att fått möjligheten att hjälpa människor att må bättre. Jag är tacksam för att jag har mat på bordet. Jag är tacksam för min goa granne som kom in på en fika. Jag är tacksam för att jag har en liten hund som litar på mej ialla väder och som har sånt tålamod med mej. Trots att jag säger att snart Emma ska vi gå ut....Snart får du mat..Och just för att hon är så snäll att hon aldrig skäller eller gnyr eller pockar på uppmärksamhet så glömmer jag lätt av henne!!! Jag är tacksam för att jag har hela varma skor på mina fötter och en varm vindtät jacka att ta på mej. Jag är tacksam att jag fick det där fina leendet av den fine ynglingen som jag mötte vid min promenad och som nickade och sa "Tjänare!" Jag är tacksam att jag har yttrandefrihet... Jag är tacksam för att jag är 53 år och har min klokhet och vishet.....
 
Jag är tacksam att jag blev påmind om att känna tacksamhet.........

Meditation

Jag började meditera när jag var ungefär 13 år och då var det ett program på TV med Lill Lindfors som inspirerade mej! Innan hade jag lånat nån slags bok i ämnet på biblioteket. Men det var så skumt så jag la ner det direkt. Man skulle fokusera sej på nån punkt i pannan som var knepig att förstå. (Förmodligen 3 e ögat som man kallar det idag) Sen som sagt så hörde och såg jag Lill Lindfors och det passade mej perfekt! Andningen och så känna in kroppen del för del punkt för punkt......Släpp tankar.... och bara andas.... Kommer det tankar så bara låt dem finnas och släpp dom igen....och bara andas.
 
Så var det för mej! Och det ser ju faktiskt inte märkligare ut idag!! Eller hur!!!??? Säkert har jag också tagit upp en gammal arbetskamrat från skatteverket som satt och blundade en stund på rummet varje dag med ena benet över det andra...En äldre man som inte trodde på något med det andliga...men meditera det var han noga med! En mycket fokuserad och lugn och behaglig man;)
 
Själv känner jag att jag måste meditera för att jag landar i mej själv. Om jag gör uppehåll så är det mycket lätt att trilla dit i stress och tappa fokus. Jag mediterar genom att gå,,,, cykla,.,,, sitta och lyssna på musik. Betrakta ett ljus...Men också genom att blunda och ta kontakt med mitt inre och sanna jag.... Som jag kallar Andens Meditation. (av Hasse Nyander) Eller Stillhetens meditation (också av Hasse Nyander)
 
Man kan alltså göra det på många sätt! Huvudsaken är att man kan bara vara en liten stund och släppa det som snurrar i livet just nu ...Stämma möte med sej själv!!!

Meditationskvällar på Överåskliniken

Då var det dags! Jag startar nu meditationskvällar på Överåskliniken! Det blir 5 tillfällen på måndagar under vårterminen. Där ska vi pröva lite olika meditationstekniker. Och också avslappningsövningar. Du behöver inte ha några förkunskaper av detta alls för att kunna delta. 
 
Vid varje tillfälle är det bra om man har filt vattenflaska och någon form av liggunderlag med sej (t ex en yoga-matta). Om man har problem med ryggen och har svårt att sitta still går det alldeles utmärkt att ligga ner och meditera också. Om du vill ha en liten kudde eller frukt eller vad du känner att du kan behöva för så är det fritt fram....
 
Vi kommer att träffas
 
4 februari     4 mars     8 april     6 maj   och 3 juni
 
Tiden är 18-20 varje gång... Och priset är 150kr/gg Du betalar vid varje tillfälle!
 
 
Ring mej på 0702-498 499 för övriga frågor och/eller för att boka in dej!
 
 
Välkommen!!!!!
 
 
 

RSS 2.0