Vad ska jag lära mej av det här???????

Med jämna mellanrum i livet så ser vi att vi lever efter ett mönster. Ett mönster som slagit rot i barndommen. Eftersom vårt Jag...vår SJÄL ...SJÄLVET...har en längtan efter att bli hel så iscensätter vi händelser...relationer m m i livet så att vi till slut ska ta hand om den här händelsen från t ex vår barndom ... Vår barndom präglar oss så vi behöver ta resten av vårt liv till att lära oss av alla misstag ...Lite surt att föräldrar kan påverka våra liv på detta sätt...Lite jä...ligt att vi som föräldrar är sååååå jäkla stygga som förstör våra barns liv. Jag måste rättfärdiga mitt beteende och säga att JAG VISSTE INTE BÄTTRE!!!...Och så är det för oss alla ....Vi har med oss i vårt bagage skit som våra föräldrar planterat..som har sin skit i bagen...som har sitt byk i bagaget...osv osv...

Vad behöver vi då göra för att bryta det här mönstret...Dåliga kärleksrelationer...Rädslor och Ångestattacker vid speciella tillfällen... Varför är jag alltid så irriterad på mamma???...Varför träffar jag bara vänner som utnyttjar mej??? osv osv...Jo vi börjar aktivt ta hand om våra problem och om oss själva. Vi börjar titta på det som bromsar oss mest. Min alkoholiserade make??? Min dominanta chef....som är en av alla dominanta personer som kommer i m in väg....Varför dricker jag så mycket???.Vad väcker detta i mej??? Plocka och peta i skiten...det som gör ont...Det som skapar obehag. Det som gör dej irriterad eller ger dej ångest. Det som gör att du fullständigt flippar ut och blir skitförbannad.

VI lär så länge lever!!! Och som jag alltid har sagt LEV SÅ LÄNGE DU LEVER!!! Livet är en skola och det finns alltid något nytt. Se det inte som något jobbigt utan istället att det är utvecklande och berikande.

En metod jag tror på är Psykosyntes...Regressioner och EFB. Jag tror på detta så mycket så nu är jag snart klar SER-terapeut.

Psykosyntes är en samtalsmetod där du möter dina känslor genom Samtal Gestaltterapi Bildterapi  Samtal Visualisering Samtal Meditation Drömtolkning och så åter Samtal Samtal och Samtal.

Regression är en metod där man med hjälp av sin terapeut, i en djup avslappning, går tillbaka till ingångspunkten till då ett mönster började. Det kan vara i barndomen eller  tidigare liv. Om man inte tror på tidigare liv så är detta helt ok. Det kan också tolkas som symboliska liv. Det man upplever under regressionen är det som är viktigt att titta på just då. Man ska kanske inte värdera vad det är man ser så mycket utan mer att man ser och upplever något under regressionen. Regression är något som man kan göra för att man är nyfiken på ett tidigare liv. Man får alltid svar på något. Om inte annat så för att få nyfikenheten lite stillad.

EFB är en  andningsteknik som bl a frigör känslor och som t ex hjälper oss att hitta det som påverkar oss just nu. EFB är också under vägledning av terapeut.

Se det inte som något hopplöst misslyckande att börja på terapi. Det är början på ditt nya liv!!!!


Din hand i min....Ditt liv är också mitt ansvar

Vi är alla syskon. Vi ska alla hjälpa varandra. Vi ska ta vara på våra liv och vi har givetvis det yttersta ansvaret över oss själva....Men vi får inte göra detta genom att utnyttja eller på något sätt skada en annan person. Vi är alla systrar och bröder....Det dyker upp ibland det här tankesättet och det känns så rätt....

En god vän till mej miste sitt ofödda barn idag i vecka 13. När frågeställningen kom upp, vad gör man av detta lilla lilla barn så fick de till svar att man lägger detta barn i en "Syskonbädd" alltså tillsammans med andra döda för tidigt födda barn...(jag tycker inte om benämningen "foster") de kremeras och sprids i minneslunden. En sån underbar tröst i all sorg. Och vilken underbar människa som berättade detta för min vän. Som tagit reda på detta speciellt för min vän. Detta är att ta ansvar för en medmänniska. Att göra det så bra som möjligt. Att ge någon form av tröst i en tung stund i livet....

Ju mer vi hjälper varandra ju mer får vi tillbaka... Här kan vi också se att Gör vi Gott .... ja då får vi Gott...

citat Voltaire (1697-1778)

Ett av mina favoritcitat är "Att födas två gånger är inte märkligare än att födas en gång".

Nu är det ju så att två liv räcker inte ... De flesta har levt åtskilligt många fler liv. Men grundtanken delar jag till fullo. Man märker tydligt om det är en mogen eller omogen själ man möter. T o m då man tittar på ett litet barn kan man se i deras ögon. Eller höra på deras sätt att uttrycka sej eller  då de kommer med förklaringar på saker och ting. Barn är så kloka säger många. Det är ju inte alls så konstigt. De är så "färska" i det här livet vilket innebär att deras minnen från tidigare liv och andra sidan är så tydliga och klara.

Efter ett tag så tar livet "här och nu" över och präglar barnet mer och mer och de tränger undan och glömmer bort sina tidiga minnen. Vilket  är fullt naturligt och jag vill säga, helt i sin ordning. MEN jag skulle önska att vi kunde lyssna mer på barnen. Kanske memorera lite av det som de berättat. Det är otroligt spännande....Många föräldrar säger  att deras barn har sån livlig fantasi. Till dem vill jag bara säga....Gör inte det.


RSS 2.0